Architecture Decoration

Cool and younger fashion from inteior design of a villa in Dubai – By Mariama

1420049207_1.jpg

 

NAGA Architects had designed this personal villa for the Sultan Mohammed Aqil Ali Hassan Al Zarooni and his household in 2011.
Located in Dubai, the mission employs a cubist aesthetic and it’s designed on an ordered system of rectangular planes and aspects that create sufficient room for recessed balconies or some extruding areas to allow a greater view of the environment whereas additionally extending the inside areas. All the perimeters of the villa are surrounded by water options and swimming swimming pools, both public or personal ones, to keep up the inside temperature at a cool and nice temperature even when the home is within the desert local weather.

The floor stage makes use of articulated panels to extend the house and the segmented areas have been became a big corridor that acts as the primary social house of the villa, applicable for leisure and gatherings. The first stage hosts the non-public quarters and it offers entry to an overhead walkway that gives a view of the bottom flooring areas.

 

Leave a Comment